Søndag den 26. november 2006 - kunsten at sove alene

Så har Valdemars mor og far endelig fået lov til at få lidt spalteplads på ”terroristens” hjemmesideCool

Valdemar har aldrig rigtig ment, at det var besværet værd at falde i søvn alene. Han har hele tiden kun ville falde i søvn på armen af en af os, og helst mens vi gik frem og tilbage i hans værelse. Med en ”lille” baby på nu 9 kg, er det ved at være lidt tungt, og da han kun sover i 2 timers intervaller om natten, bliver det til mange lange gåture med ham på armen i løbet af et døgn.

Vi har forsøgt af følge alle råd fra forældre, venner, sundhedsplejersker, bøger (også ”Sov igennem uden gråd”) mv., men intet har hjulpet. Han har ikke villet falde i søvn alene.

Fredag begyndte vi derfor på projekt ”Godnat og sov godt” – kunsten at falde i søvn alene i sin seng. Eneste afvigelse vi har gjort i forhold til bogen er, at vi giver ham kys og kram, når vi med de foreskrevne mellemrum går ind til ham – bogen siger, at man ikke må have kropskontakt.

Fredag faldt han i søvn efter kun 15 min. Vi var inde hos ham i intervallerne 1,3,5 og 5 min, og han var aldrig ulykkelig - kun sur. Han sov i 1 time, og så tog det 25 min for ham at falde i søvn igen. Nu sov han i 2½ time, og da han vågnede, fik han flaske, og så tog det kun 5 min for ham at falde i søvn igen. Resten af natten sov ham i intervaller af 45 min til 1 time, og det tog mellem 5 og 15 min for ham at falde i søvn – succes!!!!!

Lørdag formiddag var vi sikre på, at det kun var begynderheld, og at dagen ville bringe mange timer med gråd. Dette skulle imidlertid vise sig at være helt forkert. I løbet af dagen tog det ikke mere end max 25 min for ham at falde i søvn, og en gang lagde han sig bare ned og sov – helt uden at græde.

Lørdag aften: Intervallerne denne nat var 3,5 og 7 min. Første gang tog det 12 min før han sov, og så sov han i 5 timer! Så fik han flaske, og så tog det 25 min, før han sov igen. Denne gang sov han i 4 timer, og så var klokken 6. Lykke!!!!! Smile

Mor er faktisk helt udhvilet i dag, og far er kun lidt træt. Dagen i dag har Valdemar sovet meget længere lure end sædvanligt, og har stort set ikke grædt, kun brokket sig 1-2 min når han skulle sove.

Nu må vi se, hvad der sker i aften - det er næsten for godt til at være sandt, hvis det går så let Tongue out