Print
Category: Niels Gundestrup
Hits: 6414
Sjove citater eller steder hvor Niels Gundestrup er

Bladet "Ingeniøren" havde bragt citatet, det resulterede i følgende artikel fredag den 29. juni 2001, nr 26, på "Bagsiden":

ugens dementi
I anledning af citatet om at Italien frembragt Michelangelo og Leonardo da Vinci, mens 500 års fred i Schweiz kun resulterede i kukure (nr 24/01). korrekser flere læsere os. De fortæller samstemmende, at citats ophavsmand ikke var Graham Green, men skuespilleren Orson Welles, der i filmen "Den tredie mand" forbedrede Greene´s teksoplæg med den citerede replik. - Men hertil kommer, at indholdet af citatet er noget sludder, skriver Gregers Vefling fra Lyngby:
"Hvis vi betragter de 500 år, der lå forud for filmens tilblivelse, så viser en løselig optælling, at Schweiz i dennne periode har været involveret i fire krige mod nabostater. Som om det ikke var tilstrækkeligt, fik man i samme periode afløb for broderkærligheden ved at udkæmpe otte borgerkrige på schweizisk grund (det er muligt, at jeg har overset et par stykker).

Det er derfor al ære værd, at man undervejs ikke bare nåede at frembringe kukuret, men også en hel masse lækre oste. Foruden naturligvis nogle fortrinlige skydevåben." Slutter Gregers.

Pokkers! Nå, man kan jo ikke huske alt. I øvrigt godt gået af Orson (eller Harry i filmen), for i den dengang så nære efterkrigstid må udtalelsen have virket endnu mindre politisk korrekt end i dag. Den beske sandhed er jo, at der formentlig blev gjort flere opfindelser fra 1939 til 1945 end i hele menneskehedens forudgående historie.

Men som om det ikke er nok, har vi fået endnu en rettelse, nemlig fra Niels Gundestrup i Virum, som har forelagt citatet for sin schweiziske kollega. Denne meddeler, at det desværre ikke er rigtigt, at kukuret blev opfundet i Schweiz. Det er nemlig opfundet i Schwartzwald, som ligger i Tyskland.

Men bortset fra det, så var det en god historie, som journalisterne plejer at sige. Lynch

Lånt fra, som igen har fånt det fra Ingøren

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles IKKE med tredjepart Læs mere om cookies